fredag 14. januar 2011

Just to make it a bit more interesting..



Det naermer seg avreise til neste destinasjon:Hong Kong. Vi er kjempespente paa hvordan dette kommer til aa bli, men forst er vi klar for aa dra med minifly over Himalayafjellene.

India, har som dere fikk se i et tideligere innlegg sine uforusete sider. Man vet aldri i India naar toget ditt skal komme, bare naar det er ment det skal vaere der. Sykkeltaxien er heller ikke like trygge i tid, men i motsatt virkning. DE kjorer som gale, med livet som innsats. Vi har i vaare naer doden oppleelser, likevel klart aa holde roen og humoret oppe. Med Aqua paa full guffe, er det around the world for alle penga. India er og blir moe helt spesielt for baade meg og Karen.




Kokkekurs i India.





Bortsett fra masse templer, Taj Mahal og andre mahaler, gale sykkeltaxi-menn, 8timers forsene tog, har Indias gater mye aa by paa. Alle byene vi har besokt har vaert ulike hverandre, og alle har noe eget aa sjarmere oss med. Vi har vaert i Varanasi , paa ganges med blomstersermoni og blomsteronsker, mott gatebarn og hunder, griser,aper og gjeiter. Vi opplevde ogsaa vaar forste kremasjon paa baal, der alle familiemedlemer samler seg for aa hedre den doden, og siden brenne ham eller henne paa bestemte maater paa baalet. Vaert i Jaipur , der vi besokte kinoen for aa se hvertfall min forste Bollywoodfilm. Og vi har opplevd at do har faatt en ny betydning, naa er det the Indiaway som gjelder, alltsaa bokstaveligtalt et hul i bakken!

Religionen preger landet, uansett om du er Hindu, Muslim, Buddhist eller Kristen, og inntekten preger ogsaa kastene i India mye. Hvem styrer landet+, hvem kan vaere laerere, okonomer, vaskedamer eller begravelsesfolk+ .I India er baade dyr og mennesker likeverdig paa gateplan, om det er positivt eller negativt kan vel diskuteres. Det er hver mann eller dyr for seg selv, og soppeldunkene med rester maa deles paa flere. Likevel er det slik at kjott ikke selges paa de fleste steder, saa vegetarmat er overalt, og kjempegod! Kyr er hellige, og gris er heler ikke vanlig aa spise, derimot har vi sett hundrevis av bur med kyllinger, og kylling er nummer en paa lista, om du er som meg og er en ekte kjottspiser, ville du ogsaa satt pris paa en kyllingbit i ny og ne!

Nej, nej, India har gjort det interessant for oss aa vaere turist, norsk, jenter og eventyrlysne, og vi er klar for aa dra videre over Himalayafjellene her i NEpal.

Saa takk for naa til The Indiaway!

6 kommentarer:

  1. Ååhh, høres ut som dere har hatt en utrolig spennende tur så langt. Skulle mer enn gjerne opplevd India! God tur til Hong Kong <3

    SvarSlett
  2. Ja, India er og blir fantastisk! Og Nepal var heller ikke saa vaerst ;)

    * Maa bare faa lov aa unnskylde alle disse skrivfeilene vaare.Dataene i India og Nepal lever nemlig sitt eget lille liv. Saa jeg haaper dere kan baere over med at det er innholdet som teller, og ikke de titalls skrivefeilene vaare!

    SvarSlett
  3. Morsomt å høre fra dere igjen. Sitter på Tro med besteforeldre som i går fikk kort fra Taj Mahal. De hilser så mye. Lykke til videre og god tur til Hong Kong!

    SvarSlett
  4. Hei igjen! I dag fikk jeg kort fra Taj Mahal. Flott! Takk! Jeg var litt overrasket over at det er kaldt der.Men nå er dere vel videre alt. Fortsatt god tur!

    SvarSlett
  5. Hei pappa! Du faar hilse saa mye igjen! Vi lever de glade dager i Hong Kong naa!

    Hei Mamma! Fint at du har faatt kortet, det blir nok flere av dem etter vaert.

    SvarSlett
  6. Fantastisk! Så gøy å se noen bilder av dere :)
    Kokkekurs? Jeg bestiller mat når dere er hjemme igjen

    SvarSlett