fredag 7. januar 2011

India; expect the unexpected

INDIA er fargerikt, spennende, kaldt, stort, mystisk, ulikt og levende land. Med alle sine dyr; kyr, griser, kameler, gatehuder eller kyllinger: som alltid er i gatene. Og med alle sine Mennesker, som er frempaa, gjestfrie, aapne og varme;Maa en bare selv oppleve India!

DEHLI:
Vi ankom Dehli natt til 30.desember .. UTEN bagasje. Etter mye om og men, fikk vi beskjed at bagasjen vaar ikke var ankommet Dehli, vi fikk vite at den forsatt var i Brussel. Saa vi fikk bare pent vente paa den halvannet dogn fra brussel, da ville vi faa den levert paa hotellet vaart.

Vi bet i oss skuffelsen og satt avgaarde mot vaart nye hjem for noe dager, dog var det ikke like lett som vi ville det skulle vaere. Vi ble mott av en hyggelig , men stresset taximann, vi maatte innom et turisthus hvor vi ble bedt om aa forklare stedet paa ny, selv om vi tidligere hadde snakket lenge om stedet for og etter vi satt oss i taxien, men vi fant frem til slutt, med vaar egen iver etter aa sjekke alle gatenavn.

Vi sov bort halve dagen 31., og dro ut i New DEhli, som byr paa yrende folkeliv med skumle scootere, hoye lyder og mssevis av markeder. Tipset er vel aa ikke se redd ut, og vaere sikker paa hvor en skal og hva en vil se, men baade Karen og jeg har aldri vaert i DEhli, og hotellet hadde heller ingen anbefalinger paa hvor vi burde dra. Saa vi dro ut i vaart nye nabolag og gikk paa en liten handletur, hvor jeg fikk kjopt mye forste oredobber, det blir nok titalls av dem fra turen. Nyttaarsaften ble feiret i joggebukse og sjal , med ordentlig 3-retters Indisk, og med familiefest og dans med Indiske familier og venners venners. Fantastisk slutt paa 2010.

MEN det ble ikke med dette. Starten paa 2011 sjokkerte oss begge. Vi hadde i to dager provd aa ringe flyplassen, om bagasjen hadde ankommet, men uten hell aa komme gjennom. Derav ble vi nodt til selv aa dra ut paa flyplassen for aa sjekke om bagasjen vaar var der, gruppen vaar og oss dro nemlig videre allerede natt til den 2.januar, klokken 5. Jeg og Karen fikk bestilt en bil, som kostet oss 1500 rubis tilsammen frem og tilbake, hoppet inn i bilen, snakket med 5 ulike vakter, lopt rundt hele flyplassen, og endelig kom vi frem til en skranke som ville hjelpe oss. Kjeftet paa politifolk med pistoler, og mast paa skrankemannen.. SAA etter 1 time paa flyplassen kom den etterlengtet bagasjen vaar! 2 og en halv time for ny avreise var vi tilbake paa hotellet med bagasjen! Noen kamper er en nodt til aa ta!

6 kommentarer:

  1. Oida.. Det hørtes stress ut! Men godt at endelig bagasjen kom til rette. Gleder meg til neste innlegg :)

    SvarSlett
  2. Heisan jenta mi, eller kanskje det blir jentene mine på denne turen. Jeg håper det går bra med dere begge!
    Jammen ble det mye hoppsasa i startgropen for dere, men vi ser at dere har evne til å rydde dere ut av de situasjonene som dukker opp! kjempebra! God tur videre! Love you!

    SvarSlett
  3. Hørtes litt stress ut, men bra dere ordnet opp. Alt ordner seg jo for snille piker :-) God tur videre! Love yah.

    SvarSlett
  4. Slitsomt med bagasjen da, godt at den kom til rette til slutt:)God tur videre til dere beggge! =)

    SvarSlett
  5. Ja, jammen skal man klare ting man aldri trodde man ville klare. Var stressete tider. Vi befinner oss naa i Nepal. Vi har i dag vaert paa elefantsafari! Utrolig morro, men jeg som lider av hoydeskrekk var nok litt redd likevel :)

    Mamma, ja, vi er flinke til aa staa paa krava! Takk for alle kommentarer. Koselig aa se at dere folger med oss! :D

    SvarSlett
  6. Nervepirrende med bagasje på avveie.. men flott det ordnet seg, sånn at dere fikk den med dere videre. kan nok være lurt å ha det aller mest nødvendige i håndbagasjen...

    kjempekjekt å følge dere på nett - gleder meg til neste innlegg! klem til dere begge <3

    SvarSlett