fredag 4. mars 2011

A pot of gold, please?

I Australia er det kulturen temmelig chill! Og en stor del av kulturen er aa drikke pils med vennene dine. Folk moter opp aa drikker pils paa ulike puber, utesteder, paa hosteller og paa stranda. Saa olkulturen er temmelig hoy i Australia. Ikke bare handler det om aa drikke olen, men ogsaa hvilken du drikker, hvordan du drikker den, og hvordan du bestiller den.

Man blir i vennegjengen stemplet om man ikke betaler for neste runde, eller om en venn mener du skylder han en pils for noe du har gjort, sagt eller fordi han ikke selv vil betale! De ulike delene av landet avgjor hvordan man bestiller pilsen sin, og ogsaa hvoedan man behandler den! Saa i Queensland, der vi har brukt mest av tiden varr ville vi ofte spurt : May I have a pot of gold, please? Og i retur ville vi faatt en halvliter med xxxx Gold!

Australia har ikke bare bydd paa olkultur, men ogsaa vinkultur! Jeg og Johanne dro avgaarde til Hunter Valley, et vindistrikt utenfor Newcastle! Vi besokte 6 ulike vingaarder, og fikk smake paa ulike typer av Rod, hvit, rose, dessert og portvin! En utrolig morro dag som var preget av veldig god vin, hyggelige ozzyer og en liten spot av ville kenguruer! En veldig fin dag!

Ikke bare har Australia gitt oss pils og vin, men utrolige opplevelser med dyr! Koalaer, kenguruer, Flaggermus, slanger, store fugler, edderkopper, skilpadder, delfin og hauevis med fisk.. Ikke alle kan vi skrype paa oss at vi har sett ville, men i hvertfall noen! Saa vi er temmelig fornoyde!

4 kommentarer:

  1. Øl og vin, så blir du fin! ;-)

    SvarSlett
  2. Jeg vil også se koalaer! Spennende å lese om ølkulturen ;) Hihi.

    SvarSlett
  3. Ja, Koalaer er kjempesote!! Virkelig forelsket meg i disse sjarmisene altsaa!! ;)

    SvarSlett
  4. Hei igjen! Ja, nå er det en stund siden jeg har skrevet her men så har jo også dere vært litt spartanske med å kommentere. Hørte at du hadde fått frastjålet visa mobil og fotokamera. men at du hadde fått stoppet og at du er godt forsikret. Flink å klare deg i det store utland, du! Sheeba og jerg har vært på fjellet med mye sol i helga. Hører fra dere på denne snart sikkert. Til dess; kos dere og ha det fiiiint! Mamma til T

    SvarSlett